SOM voert activiteiten uit die
bijdragen aan een betere
arbeidsmarktvoor werknemers
en werkgevers in het mbo.

RAP-kennisdelingssessie: Strategisch personeelsbeleid in de regio

RAP-kennisdelingssessie: Strategisch personeelsbeleid in de regio

Wil je de (regionale) strategische personeelsplanning (SPP) binnen de RAP-regio waar jouw mbo onderdeel van uitmaakt verder ontwikkelen, maar weet je niet hoe, of loop je vast op bepaalde onderdelen?  Op 8 maart 2023 kun je meedoen aan een online RAP-kennisdelingssessie over (regionale) strategische personeelsplanning.

Voor wie

De sessie is bedoeld voor projectleiders, schoolbestuurders en HR-medewerkers/adviseurs die namens de school waar ze werkzaam deelnemen aan de RAP in het mbo/vo.

Achtergrond

Binnen de Regionale Aanpak Personeelstekorten (RAP) is één van de subsidievoorwaarden om uitvoering te geven aan (regionale) SPP. Voor een succesvolle aanpak van het lerarentekort en/of -overschot is (regionale) samenwerking én inzicht nodig in de vakken of functies waarbij op de middellange termijn een tekort of juist een overschot ontstaat. Niet alleen op het niveau van het team, de vestiging of school, maar ook op bestuursniveau of in de regio. Op die manier is het mogelijk om gefundeerd (gezamenlijk of regionaal) strategisch personeelsbeleid te maken en gerichter strategisch te werven en matchen.

SPP in het mbo: speciaal voor deelnemende mbo’s-binnen de RAP vindt een deelsessie plaats over het koppelen van de eigen SPP met de SPP van het vo in de regio. Voor de RAP- (deel)projectleiders die met dit vraagstuk zitten is het een aanrader om deze sessie te volgen.

Programma

In verschillende parallel deelsessies komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Proces en regionaal samenwerken
  • Model en modelkeuze
  • AVG & privacy

De sessie wordt afgesloten met de ondersteuning die aan de RAP-regio’s geboden wordt. Sluit gerust aan met meerdere deelnemers uit uw regio om de voor jullie regio belangrijke vraagstukken in de deelsessies te volgen.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van VOION.

Meer informatie

Aanmelden SOM-nieuwsbrief*

*De nieuwsbrief wordt vijf keer per jaar naar je e-mailadres verzonden.