Expeditie Teamdialoog

Een beter dialoog binnen het team

Weet jij wat er in jouw team speelt? Een veilige en open dialoog voeren in het team is belangrijk. Op die manier creëer je een werkomgeving waarin gezamenlijk aandacht is voor thema’s en vraagstukken die spelen bij de teamleden. Met een continue teamdialoog kom je tot gezamenlijke en gedragen teamafspraken die bijdragen aan een gezond en veilig werkklimaat voor iedereen. Als leidinggevende heb jij een cruciale rol bij een teamdialoog. Met de e-mailexpeditie ‘Op naar een betere dialoog binnen het team’ van SOM krijg je handvatten voor het versterken van de dialoog binnen het team.

Aanmelden

Je kunt je via onderstaande knop aanmelden voor de e-mailexpeditie.

Aanpak

In de gratis e-mailexpeditie ‘Op naar een betere dialoog binnen het team’ coachen we je via wekelijkse mails met bondige informatie, praktijkgerichte filmpjes, concrete opdrachten, en handige tips naar een waardevolle en veilige dialoog binnen je team. Een gebruiksvriendelijke en laagdrempelige manier om samen met je team aan de slag te gaan!

Voor wie?

Deze e-mailexpeditie is voor iedereen in het mbo met leidinggevende taken en verantwoordelijkheden. Denk hierbij aan leidinggevenden, teamleiders en opleidingsmanagers.

Wat levert het je op?

Met de e-mailcursus ontvang je als teamleider of opleidingsmanager 11 weken lang wekelijks een mail waarmee je:

  • een veilige basis in het team creëert met behulp van de basispassen van teamcoaching;
  • inzicht krijgt in verschillende vormen van leidinggeven en in je eigen manier van leidinggeven;
  • handvatten krijgt om te herkennen in welke fase een team zich bevindt en hoe je als team (nog) beter kunt draaien;
  • leert een goede dialoog te stimuleren binnen het team over een gewenst thema (bijvoorbeeld professionele ontwikkeling of werkdruk);
  • met kant-en-klare vragen de dialoog in het team op gang kunt brengen;
  • handvatten krijgt om een vertrouwensbasis te creëren voor het geven en ontvangen van feedback binnen het team;
  • de betrokkenheid naar een hoger niveau tilt;
  • dus direct aan de slag kunt gaan als team!

De e-mailexpeditie is gebaseerd op een effectieve methode (IZZ-aanpak), die zich bewezen heeft in de zorg. De methode helpt om de dialoog te voeren in het team en zo te zorgen voor een gezond en veilig organisatieklimaat.

Landelijk Lerend Netwerk SOM

Lerend netwerk

Leren doe je niet alleen, je leert het meeste door er met elkaar over te praten. Meld je daarom samen met een collega aan! Ook organiseert SOM bij de e-mailcursus een landelijk lerend netwerk voor mensen met leidinggevende taken in het mbo, zoals leidinggevenden, teamleider en opleidingsmanagers, die willen inzetten op het versterken van de teamdialoog. Het lerend netwerk bestaat uit een drietal online bijeenkomsten die aan het begin, halverwege en na afronding van de e-mailcursus plaatsvinden. Meld jij je aan voor de e-mailexpeditie? Dan word je uitgenodigd voor het lerend netwerk zodra de expeditie van start gaat!

Inspiratie uit het webinar

Op vrijdag 8 oktober vond een webinar plaats over de teamdialoog. Tijdens dit webinar hebben twee deskundigen tips gegeven over het voeren van een veilig en open dialoog. Kon je er niet bij zijn? Lees hier de terugblik op het webinar.