SOM voert activiteiten uit die
bijdragen aan een betere
arbeidsmarkt voor werknemers
en werkgevers in het mbo.

Expeditie Teamdialoog

Een betere dialoog binnen het team

Weet jij wat er in jouw team speelt? Een veilige en open dialoog voeren in het team is belangrijk. Op die manier creëer je een werkomgeving waarin gezamenlijk aandacht is voor thema’s en vraagstukken die spelen bij de teamleden. Met een continue teamdialoog kom je tot gezamenlijke en gedragen teamafspraken die bijdragen aan een gezond en veilig werkklimaat voor iedereen. Met de e-mailexpeditie ‘Op naar een betere dialoog binnen het team’ van SOM krijg je handvatten voor het versterken van de dialoog binnen het team.

 

Aanmelden

Je kunt je via onderstaande knop aanmelden voor de e-mailexpeditie.

Infographic

Bekijk de infographic ‘Versterken teamdialoog in het mbo’ via onderstaande knop.

 

Aanpak

In de gratis e-mailexpeditie ‘Op naar een betere dialoog binnen het team’ coachen we je via wekelijkse mails met bondige informatie, praktijkgerichte filmpjes, concrete opdrachten, en handige tips naar een waardevolle en veilige dialoog binnen je team. Een gebruiksvriendelijke en laagdrempelige manier om samen met je team aan de slag te gaan!

Voor wie?

Deze e-mailexpeditie is voor alle mbo-professionals die het belangrijk vinden te werken aan een betere teamdialoog. Van leidinggevenden en teamleiders tot docenten en OR-leden. Maak samen werk van de teamdialoog!

 

Wat levert het je op?

Met de e-mailcursus ontvang je 11 weken lang wekelijks een mail waarmee je:

  • een veilige basis in het team creëert met behulp van de basispassen van teamcoaching;
  • inzicht krijgt in verschillende vormen van leidinggeven en in je eigen manier van leidinggeven;
  • handvatten krijgt om te herkennen in welke fase een team zich bevindt en hoe je als team (nog) beter kunt draaien;
  • leert een goede dialoog te stimuleren binnen het team over een gewenst thema (bijvoorbeeld professionele ontwikkeling of werkdruk);
  • met kant-en-klare vragen de dialoog in het team op gang kunt brengen;
  • handvatten krijgt om een vertrouwensbasis te creëren voor het geven en ontvangen van feedback binnen het team;
  • de betrokkenheid naar een hoger niveau tilt;
  • dus direct aan de slag kunt gaan als team!

De e-mailexpeditie is gebaseerd op een effectieve methode (IZZ-aanpak), die zich bewezen heeft in de zorg. De methode helpt om de dialoog te voeren in het team en zo te zorgen voor een gezond en veilig organisatieklimaat.

 

Landelijk Lerend Netwerk SOM

Inspiratiesessies

Naast de e-mailcursus organiseert SOM een reeks inspiratiesessies in het kader van het versterken van de teamdialoog. Tijdens elke sessie staat kennisdeling en ervaringsuitwisseling tussen medewerkers uit het mbo centraal. Inmiddels zijn er sessies geweest over het belang van de teamdialoog, over psychologische veiligheid als basis voor een goede teamdialoog en over een sterker onderwijsteam met meer werkplezier. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie over komende inspiratiesessies.