SOM voert activiteiten uit die
bijdragen aan een betere
arbeidsmarktvoor werknemers
en werkgevers in het mbo

Gezond en met plezier werken in het mbo: nieuwe activiteiten

Gezond en met plezier werken in het mbo wordt versterkt! Zo krijgen werknemers in het mbo de komende twee jaar de mogelijkheid om vouchers aan te vragen. Daarmee kunnen ze gesprekken voeren over hun loopbaan of over hun vitaliteit, en tips of advies krijgen. Ook kan het mbo de komende tijd bij SOM terecht voor activiteiten over vitaal aan het werk zijn en blijven. Verder ontsluit SOM kennis over sociale veiligheid en het werken in teams met verschillende generaties. Ook organiseert SOM activiteiten over de vraag hoe het mbo startende docenten kan behouden. Verschillende activiteiten starten nog dit jaar en zijn mogelijk gemaakt met de MDIEU-subsidie van het ministerie van SZW.

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten en meedoen aan activiteiten die gezond en veilig werken stimuleren binnen het mbo? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief onderaan de homepage van deze website en houd LinkedIn in de gaten.

Meer informatie

Om vitaliteit en gezond werken in het mbo te stimuleren, heeft SOM op 30 maart namens de vakbonden en de MBO Raad een aanvraag ingediend voor MDIEU-subsidie bij het ministerie van SZW. Medewerkers uit de sector hebben zelf meegedacht over de aanvraag en feedback geleverd via diverse online sessies. De aanvraag sloot aan op de knelpunten zoals benoemd in de Sectoranalyse mbo.

Aanmelden SOM-nieuwsbrief*

*De nieuwsbrief wordt vijf keer per jaar naar je e-mailadres verzonden.