SOM voert activiteiten uit die
bijdragen aan een betere
arbeidsmarkt voor werknemers
en werkgevers in het mbo.

Werken met gezond verstand in het mbo: bijeenkomst op 9 oktober

Kom naar de bijeenkomst over gezond en veilig werken in het mbo. Laat je informeren over de vernieuwde Arbocatalogus MBO, stel je vragen op de infomarkt en neem deel aan interactieve workshops. De eerste workshopronde bestaat uit specifieke sessies voor preventiemedewerkers, HR en arbodeskundigen; de OR; en facilitair hoofden en leidinggevenden. In de tweede rond staan verschillende thema’s uit de Arbocatalogus MBO centraal: preventie van verzuim en vitaliteit, sociale veiligheid en beschermingsmiddelen in praktijklokalen.

Aanmelden

 

Een boeiend dagprogramma

Om 10 uur trapt Jorick Scheerens de bijeenkomst af. Daarna volgen twee workshoprondes die dieper ingegaan op rollen en verantwoordelijkheden binnen het arbobeleid, en op specifieke thema’s zoals de nieuwe regelgeving omtrent vaccinaties, het voorkomen van uitval en bevorderen van vitaliteit, en het correct gebruik van beschermingsmiddelen.

Tijdens de bijeenkomst kun je een rondje maken op de informatiemarkt, waar stands staan over onder andere de regelgeving rondom vaccinaties en de Nederlandse Arbeidsinspectie. Op de infomarkt kun je al jouw vragen over het arbobeleid stellen en waardevolle inzichten en inspiratie opdoen. Om half 3 vindt de gezamenlijke afsluiting van de dag plaats, gevolgd door een borrel waar je kunt netwerken en ervaringen kunt delen.

Bekijk het uitgebreide programma

 

Interactieve workshops

Wie heeft welke rol bij het vormgeven van arbobeleid? En welke verantwoordelijkheden horen daarbij? Tijdens de eerste workshopronde gaan we dieper in op de rollen van verschillende betrokkenen in het mbo als het gaat om het opzetten en uitvoeren van arbobeleid. Deze workshopronde omvat:

  • Workshop ´Aan de slag met arbo´ voor preventiemedewerkers en HR, verzorgd door Koen Langenhuysen. Koen is arbodeskundige en schrijver van de Arbocatalogus MBO en de Handreiking Preventiemedewerker van de SER.
  • Workshop ´OR en arbobeleid: de basis op een rij´ voor leden van ondernemingsraden, gegeven door Simon Troost. Simon is adviseur en trainer van ondernemingsraden en arbocommissies.
  • Workshop ´Arbo aan de orde, en nu?´ voor hoofden facilitair en leidinggevenden, verzorgd door Karin Steunenberg. Karin is expert op het gebied van psychosociale arbeidsbelasting.

De tweede workshopronde behandelt verschillende onderwerpen uit de arbocatalogus. Je kunt kiezen uit:

  • Workshop ´Preventie van verzuim en inzetten op vitaliteit´ door Rosa Wassink. Rosa Wassink is Vitality manager van het jaar 2022.
  • Workshop ´Een sociaal veilig werkklimaat: de organisatiecultuur en gedrag´ door Orly Polak. Orly is specialist op het gebied van veilig werken.
  • Workshop ´Beschermingsmiddelen op orde´ door Peter Boen. Peter is senior application engineer en begeleidt mensen en organisaties bij het kiezen, gebruiken en inzetten van de juiste beschermingsmiddelen.

Je vindt de volledige workshopomschrijvingen op de aanmeldpagina.

Zorg dat jij erbij bent!

Ben jij erbij op 9 oktober? Deze bijeenkomst is voor iedereen die in het mbo werkt. In het bijzonder degenen die een rol spelen in het vormgeven van het arbobeleid. Laat je inspireren door de nieuwste inzichten op het gebied van vitaal en veilig werken en meld je aan!

 

 

Aanmelden SOM-nieuwsbrief*

*De nieuwsbrief wordt vijf keer per jaar naar je e-mailadres verzonden.