SOM voert activiteiten uit die
bijdragen aan een betere
arbeidsmarkt voor werknemers
en werkgevers in het mbo.

Inspiratie voor de aanpak van werkdruk

De cao-partijen in het mbo hebben begin 2020 een flyer gemaakt met voorbeelden om werkdruk in het mbo aan te pakken. De flyer is gebaseerd op 40 werkdrukplannen van mbo-instellingen passend bij hun organisatie. In de plannen staan maatregelen om het werk beter en gezond vol te houden, leiderschap goed in te vullen of om anders met de zorgvraag van studenten om te kunnen gaan.

Veel ondernemingsraden en HRM-ers wilden graag inzicht in de werkdrukplannen van andere scholen. De vakbonden en de MBO Raad hebben dan ook een flyer gemaakt met inspiratie en voorbeelden, zoals in de cao mbo al was afgesproken. Deze flyer is gemaakt voordat COVID 19 uitbraak en de schoolgebouwen dichtgingen. In deze flyer staat dus geen extra informatie over het thema werkdruk gerelateerd aan COVID 19. Met de publicatie bieden de vakbonden en de MBO Raad een informatiebron voor ondernemingsraden en HRM-ers over werkdruk in het mbo.

SOM heeft wel een ander overzicht gemaakt van verschillenden informatiebronnen over werken in het mbo in tijden van COVID 19.​

Bekijk de flyer vol met ideeën en suggesties uit de sector.