SOM voert activiteiten uit die
bijdragen aan een betere
arbeidsmarktvoor werknemers
en werkgevers in het mbo

Succesvolle bijeenkomst ‘Werken met gezond verstand in het mbo’

Op maandag 9 oktober verzamelden zich 45 enthousiaste deelnemers voor de bijeenkomst ‘Werken met gezond verstand in het mbo’. Deze inspirerende bijeenkomst stond volledig in het teken van gezond en veilig werken in het mbo. De dag zat boordevol interactieve workshops met waardevolle informatie en de deelnemers vertrokken met nieuwe inzichten en inspiratie.

De dag begon met een warm welkom van dagvoorzitter Jorick Scheerens van Practoraten. De deelnemers konden vervolgens kiezen uit twee workshoprondes om dieper in te gaan op verschillende aspecten van gezondheid en veiligheid in het mbo.

Workshops rollen arbobeleid en onderwerpen arbocatalogus

De workshops in de eerste ronde stonden in het teken van de verschillende rollen die betrokkenen binnen het mbo hebben bij het opzetten en uitvoeren van arbobeleid. Tijdens de workshops lag de nadruk op de verantwoordelijkheden en uitdagingen die bij elke rol komt kijken. Het delen van kennis en ervaringen stond centraal en leverde de deelnemers een leidraad op voor een visie op hun rol in het stimuleren en waarborgen van een gezonde en veilige werkomgeving.

De tweede workshopronde behandelde verschillende onderwerpen uit de Arbocatalogus MBO. www.arbocatalogusmbo.nl Zoals de workshop over sociale veiligheid  en preventie van verzuim. Tijdens de workshop kregen de deelnemers concrete handvatten om hun eigen organisatie te ondersteunen bij het voorkomen van uitval en het bevorderen van het welzijn van studenten en medewerkers.

Samenvattende tekeningen

Tijdens de bijeenkomst zijn visuele samenvattingen gemaakt van zowel het plenaire gedeelte als de workshops over de rol van preventiemedewerkers en HR aan de slag met Arbo en sociale veiligheid. Deze tekeningen bevatten niet alleen een overzicht van de bijeenkomst, maar ook waardevolle tips en voorbeelden die tijdens de workshops werden gedeeld. Bekijk de tekeningen hier.

Ben je geïnteresseerd in de onderwerpen of heb je vragen? Mail naar info@sommbo.nl en we nemen contact met je op. Ook als er thema’s zijn die volgens jou aandacht nodig hebben.

Aanmelden SOM-nieuwsbrief*

*De nieuwsbrief wordt vijf keer per jaar naar je e-mailadres verzonden.