Congres Gezonde School

Op 31 maart vindt het online congres ‘Gezonde School’ plaats. Het congres is georganiseerd door Gezonde school en bedoeld voor iedereen die in, op of rond school in het middelbaar beroepsonderwijs, primair onderwijs, speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs werkt aan een gezonde leefstijl voor leerlingen, studenten en medewerkers.

De volgende thema’s komen aan bod tijdens het congres Gezonde School:

  • Gezonde School en corona gaat in op de impact van de coronapandemie op het onderwijs.
  • Gezonde School NEXT geeft een vooruitblik op de toekomst. Welke trends en ontwikkelingen zijn er als het gaat om een gezonde leefstijl op school?
  • Gezonde School: samen aan zet gaat in op hoe samenwerking tot de beste resultaten leidt. Als rode draad door het programma vertellen scholen over hun ervaringen.

Er is een informatiemarkt en er zijn verschillende workshoprondes. Het gehele programma duurt van 12.00 uur tot 17.30 uur. Inschrijven kan via de website Gezonde School.

Wat is Gezonde School?

Gezonde School is een initiatief van de ministeries VWS, SZW, EZ en OCW. Landelijke kennis- en onderzoeksinstituten werken hierin samen, ondersteund door branche- en koepelorganisaties. Lees meer over Gezonde school op hun website.

SOM en gezondheidsbeleid

SOM besteedt aandacht aan gezond en veilig werken om een bijdrage te leveren aan het optimaliseren van de gezondheid en het welbevinden van alle medewerkers. Ga voor meer informatie over de activiteiten van de SOM op het gebied van gezond en veilig werken bij mbo-instellingen naar deze pagina en raadpleeg de Arbocatalogus MBO.