De nieuwe RI&E voor het mbo is live! Om nog meer profijt te hebben van het nieuwe systeem organiseert SOM vier regionale workshops. Tijdens de workshops gaat u onder andere aan de slag met het opbouwen van uw organisatiestructuur en is er uitgebreid aandacht voor vragen. U kunt nu al een aantal handleidingen raadplegen en vraag nieuwe inloggevens aan om zo snel mogelijk de RI&E te bekijken.

Goed van start

Om de nieuwe RI&E te kunnen bekijken heeft u nieuwe inloggevens nodig. Stuur voor deze nieuwe inloggevens een e-mail naar info@sommbo.nl. Vermeld daarin alle contactgegevens van uw instelling (naam, volledig adres, telefoonnummer, e-mailadres en contactpersoon). SOM controleert deze gegevens en via Raatwerk ontvangt u vervolgens uw nieuwe inloggegevens.

Daarnaast is het advies, als u bij een workshop aanwezig kunt zijn, nog niet uw organisatiestructuur volledig te bouwen. Daarbij wordt u geholpen tijdens de workshop. Oriënteer u vooral op het nieuwe systeem en verzamel alle vragen zodat u goed voorbereid bent op de workshops en zodat SOM gericht een aantal thema’s en onderwerpen kan behandelen.

SOM heeft in het AMS-systeem aparte vragenlijsten klaarstaan voor (1) Beleid en Organisatie, (2) Gebouw en Omgeving, (3) Afdeling – onderwijsrichting en (4) Afzonderlijke Praktijklokalen. In deze vragenlijsten is psychosociale arbeidsbelasting ook opgenomen.

Data en aanmelden workshops nieuwe RI&E mbo

U kunt kiezen uit een van de onderstaande data en locaties. De workshop richt zich vooral op een uitleg van het nieuwe systeem, de aanpassingen en de verbeteringen. Ook komt ruimschoots aan bod hoe u het beste uw nieuwe RI&E kunt inrichten. Verder is er ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen.

De workshops vinden plaats op de volgende data

De eerste drie workshops zijn al geweest, de laatste workshop vindt plaats op 6 maart.

Zorg dat u erbij bent en meld u snel aan voor een van de workshops via het aanmeldformulier.

Voor wie?

De workshops zijn bedoeld voor medewerkers die een coördinerende rol hebben ten aanzien van de RI&E. Mochten er meer aanmeldingen komen dan organiseert SOM extra workshops. Er is plek voor maximaal 4 coördinatoren per instelling.

Meer informatie

Raatwerk heeft het beheer voor SOM overgenomen met het ArboManagementSysteem (AMS). U kunt uitgebreid nalezen met welke veranderingen u te maken krijgt in een eerder geplaatst bericht.

Wilt u weten hoe AMS werkt? Download dan de handleidingen van Raatwerk. Er zijn drie handleidingen beschikbaar:

Hebt u vragen of zijn er onduidelijkheden? Laat het ons weten via info@sommbo.nl.

Hebt u specifieke vragen over het AMS-systeem, neem dan contact op met Raatwerk via 0514-601817 of info@raatwerk.nl