Vind en behoud personeel voor het mbo

Vind en behoud docenten en niet-lesgevend personeel voor het mbo: hoe doe je dat? Welke behoeften hebben bijvoorbeeld mbo-docenten en wat zorgt ervoor dat ze in het mbo blijven werken? En welke rol heb je hierin als HRM-er, OR-lid, bestuurder of teamleider? Op donderdag 29 september organiseert SOM hierover de praktijkdag ‘Vind en behoud personeel voor het mbo’ (de praktijkdag is verzet van 1 juli naar 29 september). Dagvoorzitter is Karim Amghar, docent in het mbo, auteur en tv-presentator. Hierbij nodigen we je van harte uit voor deze bijeenkomst.

Het wordt een dag vanuit en voor de praktijk: aan het woord komen mbo -docent van het jaar 2021 Kirsten Cuppen, Conrad Berghoef (mbo-docent en auteur van ondere andere het boek ‘Leraar op de fiets), Marion van Loon van de Merkgevers (werkt ook samen met het Summa College) en Niek Kerklaan, mbo-docent (zij-instromer) beveiliging.

Het CINOP (begeleiding startende de docenten) en The Future Talent Factory (employer branding) verzorgen de workshops. 

Daarnaast zijn er workshops over de wijze waarop je jezelf als aantrekkelijke werkgever presenteert en welke valkuilen er bij het werven van personeel zijn. Tot slot vertellen mbo-docenten zèlf waar zij behoefte aan hebben.

Wanneer

Datum: donderdag 29 september 2022
Tijdstip: van 10.30 tot 14.30 uur (met lunch)
Plaats: Woerden

Programma en aanmelden

meld je direct aan

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.

Voor wie

Deze praktijkdag is uitsluitend bedoeld voor mensen die in het mbo werken en zich bezighouden met de instroom en het behoud van mbo-docenten of hierin geïnteresseerd is. Van HRM-er tot OR-lid, van bestuurder tot teamleider en docent.

Een echte praktijkdag

De praktijk in het mbo staat centraal: in plaats van het wiel opnieuw uit te vinden, brengen we zoveel mogelijk mbo’s met elkaar in contact om uitwisseling te stimuleren. Over wat werkt, maar ook over wat nog aandacht nodig heeft.

Waarom

Voldoende en goed personeel voor het mbo is onmisbaar. Ze leiden vakmensen op die onmisbaar zijn voor de samenleving. Het mbo heeft tegelijkertijd te maken met een dynamische arbeidsmarkt. Personeel is niet altijd makkelijk te vinden, zoals voor tekortvakken techniek en verzorging, maar ook voor Nederlands en economie. Tegelijkertijd zijn er gebieden waar het leerlingenaantal niet groeit, maar krimpt. En zoals in alle onderwijssectoren stromen er ook docenten uit die je eigenlijk had willen behouden. De praktijkdag op 29 september belicht al deze facetten van de onderwijsarbeidsmarkt. SOM wil met deze dag mbo’s graag de helpende hand bieden. Om kennis te delen, inspiratie op te doen en nieuwe contacten te leggen met andere mbo’s.