SOM,

hét platform in het mbo
van werkgevers en
werknemers samen.

Tips en succesfactoren voor regionale aanpak lerarentekorten

Wil je inzicht in feiten en cijfers, succesfactoren, voorbeelden en tips over samenwerkingsverbanden en de regionale loketten om het lerarentekort aan te pakken? Lees dan de twee factsheets gemaakt door SOM, het Arbeidsmarktplatform PO en Voion. Deze arbeidsmarktfondsen voor het mbo, po en vo hebben twee gezamenlijke verkenningen gedaan. De aanleiding voor deze verkenningen is de behoefte om te leren van de kennis en ervaringen opgedaan in de Regionale Aanpak Lerarentekorten (RAP)-regio’s met andere samenwerkingsverbanden en de werking van regionale loketten.

Samenwerkingsverbanden

De verkenning naar samenwerkingsverbanden in de regio verkent of en, zo ja, hoe de RAP-regio’s bij de aanpak van het personeelstekort samenwerken met andere samenwerkingsverbanden in de regio. Daarbij is met name gekeken naar de partnerschappen Samen Opleiden & Professionaliseren (SO&P) en regio’s van Sterk Techniekonderwijs (STO).

Regionale loketten.

Daarnaast is een verkenning uitgevoerd naar de werking van de regionale loketten. Doelstelling van de regionale loketten is om potentieel onderwijspersoneel te informeren over het vinden van een passende route naar een functie in het onderwijs. En om hen waar nodig te helpen.

Bekijk de factsheets

Wil je inzicht in feiten en cijfers, succesfactoren, voorbeelden en tips over samenwerkingsverbanden en de regionale loketten? Lees dan de RAP Verkenning Samenwerkingsverbanden in de regio en de Verkenning werking van regionale loketten.

RAP en het mbo

Meer informatie over RAP en het mbo vind je op deze pagina.