Teamsamenwerking bevorderen voor meer werkplezier

‘Meer werkplezier? Teams aan het roer!’ Deze online sessie vindt plaats op woensdag 20 april van 15.30 tot 17.00 uur. De sprekers zijn Mieke Koeslag-Kreunen, lector Werken in Onderwijs bij Kenniscentrum Leren en Innoveren, en Patricia Brouwer, hogeschoolhoofddocent verbonden aan lectoraten Werken in Onderwijs en Beroepsonderwijs. Zij leggen je uit hoe je teamambities realiseert en hoe dit bijdraagt aan meer werkplezier. Kennisdeling en de dagelijkse mbo-praktijk staan tijdens de bijeenkomst centraal.

Creëer ruimte: teamambities en werkplezier

Wil jij ook bijdragen aan kwalitatief onderwijs? Veel teams hebben niet genoeg tijd en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over onderwijsontwikkeling, expertise en ambities in het team. Zonde! Want als je zelf je werk kan inrichten en zo ruimte kan creëren om samen te werken aan onderwijs, draagt dat bij aan het realiseren van teamambities en meer werkplezier. Hoe versterk je dit collectief handelingsvermogen? Hoe richt je het in? En vooral: hoe benut je het vervolgens om tot betere teamprestaties en meer werkplezier te komen? Dat leer je op woensdag 20 april.

Voor wie is deze sessie interessant?

Deze sessie is voor iedereen die teamsamenwerking wil bevorderen en alleen toegankelijk voor mensen die werkzaam zijn in het mbo. Denk aan leidinggevenden, docenten, HR-professionals, onderwijskundig begeleiders en procesbegeleiders.

Over de sprekers

Dr. Mieke Koeslag-Kreunen is lector Werken in Onderwijs bij Kenniscentrum Leren en Innoveren. Haar onderzoek focust op hoe onderwijsprofessionals in de volle breedte het beroepsbeeld, hun schoolorganisaties en zichzelf kunnen ontwikkelen. Dr. Patricia Brouwer is als hogeschoolhoofddocent verbonden aan de lectoraten Werken in Onderwijs en Beroepsonderwijs. Zij is gespecialiseerd in (praktijk)vraagstukken over samenwerken in opleidingsteams, docentprofessionalisering en toekomstbestendig leraarschap.

Versterken Teamdialoog: e-mailcursus en reeks inspiratiesessies

Ken je de e-mailcursus ‘Op naar een betere dialoog in het team’ al? Met deze e-mailcursus krijg je handvatten voor het versterken van de dialoog binnen het team. Naast de e-mailcursus organiseert SOM een reeks inspiratiesessies in het kader van versterken van de teamdialoog. Deze inspiratiesessie maakt hier deel van uit. Naast twee lerend netwerkbijeenkomsten is er een sessie geweest over het belang van de teamdialoog, en een sessie over psychologische veiligheid als basis voor een goede teamdialoog. In de sessie van woensdag 20 april leer je hoe je als team het collectief handelingsvermogen kan versterken om tot betere teamprestaties en meer werkplezier te komen.

Praktische informatie

Bekijk hieronder de praktische informatie en meld je gratis aan voor de online inspiratiesessie van SOM.

Datum: woensdag 20 april
Tijdstip: 15.30-17.00 uur
Waar: online via Teams
Deelname: gratis