SOM,

hét platform in het mbo
van werkgevers en
werknemers samen.

Save the date: 9 juni online event over regionale samenwerking

SOM organiseert samen met VOION en Arbeidsmarktplatform PO op woensdag 9 juni 2021 het online kennisevent: voldoende én goed personeel door regionale samenwerking. Op dit moment zijn we volop bezig het programma samen te stellen. Alvast een tip van de sluier: Patrick Kenis, hoogleraar Public Governance van de Tilburg University neemt ons mee in de wereld van organisatienetwerken. De uitkomsten van de twee verkenningen – naar de werking van regionale loketten en naar regionale samenwerking de regio om personeelstekorten op te lossen- worden gedeeld. En uiteraard is in het programma ruimte om in kleinere groepen te ‘netwerken’ en kennis te delen over onderwerpen die te maken hebben met de RAP-thema’s en regionale samenwerking.

Specifiek voor RAP-regio’s mbo en vo

In de ochtend vindt een kennisdelingsbijeenkomst plaats specifiek voor de RAP-regio’s vo/mbo. Reserveer alvast de datum van 9 juni in je agenda!

Meer over regionale samenwerking

RAP staat voor de subsidieregeling Regionale aanpak personeelstekorten. Met de subsidieregeling Regionale aanpak personeelstekorten (RAP) ondersteunt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) besturen, lerarenopleidingen en andere partijen om de personeelstekorten gezamenlijk aan te pakken op regionaal niveau. Deze regeling is een vervolg op de Regionale Aanpak Lerarentekort (RAL), waarmee meer dan 60 regio’s in po, vo en mbo in 2019 zijn gestart.

Bekijk ook deze pagina met meer informatie over RAP.