SOM,

hét platform in het mbo
van werkgevers en
werknemers samen.

Online workshops RI&E voor het mbo, extra workshop 28 september

Het inventariseren van risico’s voor veilig werken is, juist in deze tijd, belangrijker dan ooit. De Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) vormt de basis van arbobeleid en helpt ook mbo-scholen om op een gestructureerde manier de risico’s op het gebied van gezond en veilig werken in kaart te brengen en maatregelen te bepalen om met die risico’s aan de slag te gaan. SOM ondersteunt het mbo graag bij het toepassen van de RI&E voor het mbo. Daarom organiseert SOM in totaal vier kosteloze workshops, waarvan drie tijdens de week van de RI&E.

  • 22 juni, voor starters, van 09.30 – 11.00 uur: nog enkele plaatsen vrij.
  • 22 juni, voor gevorderden, van 13.00 – 14.30 uur: VOL
  • 23 juni, voor gevorderden, van 09.30 – 11.00 uur: VOL
  • Extra datum: 28 september, voor gevorderden, van 09.30 – 11.00 uur

Verschil workshop voor starters en gevorderden

De starters-workshop over de RI&E voor het mbo is voor arbodeskundigen die nog geen gebruik maken van de RI&E-vragenlijsten van Raatwerk. In deze bijeenkomst krijg je inzicht in de applicatie om je RI&E uit te voeren: het Arbomanagement Systeem (AMS) van Raatwerk, de handige functies van het AMS en hoe je deze kunt gebruiken bij het invullen van de RI&E. De workshop voor gevorderden staat open voor mbo-scholen die al met het AMS werken. In deze workshop is er veel ruimte voor verdieping: wat is er (nog meer) mogelijk in het AMS?

Aanmelden

Meld je snel aan voor de kosteloze workshop via info@sommbo.nl. Om te zorgen dat alle vragen van de deelnemers aan bod kunnen komen is er een maximum van 10 personen per workshop. Wees dus snel: VOL is VOL. Bij overschrijving van de workshops wordt één persoon per school ingedeeld.

Voordelen RI&E voor het mbo

Michiel Ridder van Raatwerk verzorgt de workshops. De RI&E voor het mbo wordt digitaal ondersteund door een applicatie van Raatwerk, het ‘Arbomanagement systeem’ (AMS). Dit systeem is speciaal op maat gemaakt voor het mbo en heeft een aantal handige functies:

  • Een module voor (korte) medewerkersraadplegingen, bijvoorbeeld bij een onderzoek naar de beleving van het klimaat of een werkplekonderzoek.
  • Een managementinformatiemodule: deze levert bruikbare stuurinformatie op (trends en ontwikkelingen) op instellingsniveau.
  • Raatwerk heeft een handige AMS-app, waarin je een ongeval of gevaarlijke arbeidssituatie kunt melden en meteen een foto van het incident of de situatie kunt downloaden. De app biedt ook de mogelijkheid voor BHV-communicatie.
  • Je kunt de resultaten van andere onderzoeken, zoals het MTO en (geluids)metingen, eenvoudig toevoegen; deze zijn vervolgens een geïntegreerd onderdeel van het plan van aanpak.

Contact

Voor vragen over je aanmelding of over de RI&E kun je terecht bij SOM via 070-376 5981 of info@sommbo.nl. We zien je graag op 22 juni!