SOM,

hét platform in het mbo
van werkgevers en
werknemers samen.

Online kennisevent 9 juni: voldoende én goed personeel door regionale samenwerking

Datum: 9 juni 2021 van 13:30 tot 16:30 uur
Locatie: Online

Vanuit het AOb-gebouw in Utrecht presenteren SOM, Voion en het Arbeidsmarktplatform PO, op woensdag 9 juni 2021 van 13:30 tot 16:30 uur het online kennisevent: voldoende én goed personeel door regionale samenwerking. Het event is mede mogelijk gemaakt door OCW.

Doelgroep

Schoolbestuurders, schoolleiders, beleidsondersteuners, hrm’ers en leden van de gmr en de or in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en projectleiders en -medewerkers van de RAP-regio’s.

Programma

Er is een divers programma met korte lezingen en twee rondes met interactieve deelsessies waar verschillende onderwerpen aan bod komen. Zo vertelt Louis Spaninks, directeur van CA-ICT, over wat de ICT-branche doet aan personeelstekorten en het belang van regionale samenwerking hierin. Onderwerpen zoals hybride docentschap, imago en het belang van een aantrekkelijke werkomgeving komen daarbij aan bod.

Patrick Kenis, hoogleraar Public Governance van de Tilburg University, neemt je mee in het herkennen van het belang van organisatienetwerken. Specifiek vertelt hij in welke mate de samenwerking in de RAP-regio’s echt leidt tot acties voor de aanpak van het personeelstekort en tot duurzame samenwerking.
In deze video geeft hij alvast wat meer informatie over zijn bijdrage. 

Hans Schwartz, beleidsadviseur van zowel SOM, Voion als het Arbeidsmarktplatform PO, deelt de uitkomsten van twee verkenningen. Een verkenning naar de werking van regionale loketten en een naar regionale samenwerkingsverbanden. Bij beide verkenningen zijn succesfactoren en aandachtspunten in beeld gebracht en ‘lessons learned’ beschreven.

In een van de deelsessies gaan bestuurders uit het po, vo en mbo live met elkaar in gesprek over (S)HRM-beleid / voldoende en goed gekwalificeerd personeel. Je kunt zelf actief deelnemen aan het gesprek via de chat. Vragen en opmerkingen bespreken we tijdens de sessie.
Meer weten? Bekijk het volledige programma van alle lezingen en deelsessies >>

Aanmelden

Wil je deelnemen? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.