SOM,

hét platform in het mbo
van werkgevers en
werknemers samen.

Online kennisdeling mbo aanpak personeelstekorten: van kansen naar uitvoering

Op woensdag 22 september vindt de online bijeenkomst ‘Van Kansen naar uitvoering’ plaats. Doel is om het aandeel van het mbo te versteviging binnen de Regionale Aanpak Personeelstekorten (RAP), De bijeenkomst is van 14:00 uur tot 15:30 uur.

Aanleiding

Recent vond een strategische sessie plaats met een aantal HR-directeuren uit het mbo over de positie van de mbo’s in de Regionale Aanpak Personeelstekorten. Daaruit kwam naar voren dat het mbo bij RAP- initiatieven optimaler betrokken kan worden. Bij de regio’s waar wordt samengewerkt met het mbo is het beeld dat dit prima verloopt, maar dat er nog groei mogelijk is. SOM voert op basis van deze uitkomsten graag het vervolggesprek met mbo-scholen op welke manier een verdere doorontwikkeling vorm kan krijgen, zodat het mbo-aandeel in de RAP verbreed en verstevigd wordt. Dit is vooral van belang met het oog op de initiatieven van Sterk Techniekonderwijs (STO) en Samen Opleiden en Professionaliseren (SO&P). Tijdens de bijeenkomst nodigt SOM verschillende regio’s uit om met elkaar in gesprek te gaan over manieren om de samenwerking te versterken.

Voor wie

De bijeenkomst is bedoeld voor de projectleiders die betrokken zijn bij RAP en HR-directeuren uit het mbo.

Aanmelden

Aanmelden kan via info@sommbo.nl. Heb je aanvullende ideeën voor gespreksonderwerpen? Laat het dan weten via info@sommbo.nl.