Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
21/03/2017
20:00 - 21:00

Categorieën


Van verzuim naar veerkracht. Tijdig in actie komen helpt. Daarbij draagt de leidinggevende speciale verantwoordelijkheid. Wat kunt u doen als leidinggevende om arbeidsverzuim in het MBO te reduceren, of zelfs te voorkomen? Aan de hand van praktijkvoorbeelden, ervaringen van deelnemers en experts wordt deze vraag beantwoord. De Stichting Onderwijsarbeidsmarkt MBO biedt hulp en inzicht aan, gebundeld in een online webinar in twee delen.

  • Voor leidinggevenden in het MBO
  • Tips en antwoorden van collega’s en experts
  • Deelnemers voeren online het gesprek met elkaar
  • Comfortabel en gratis vanaf elke plek met wifi
  • Een training in twee delen:

dinsdag 21 maart, 20.00 – 21.00 uur
Over voorbeelden van verzuimsituaties.
Welke aanpak kiezen leidinggevenden daarbij?
Wat mag wel, wat mag niet?

dinsdag 28 maart, 20.00 – 21.00 uur
Over leiderschap en het beïnvloeden van de cultuur van uw team.
Tips om elkaar aan te spreken en de betrokkenheid van medewerkers te vergroten.

Verborgen signalen herkennen is de kunst. Waarderende, open en korte communicatielijnen helpen ook. Maar dat is gemakkelijk gezegd. Hoe doen leidinggevenden in het MBO dat? Hoe starten zij het gesprek met docenten en hoe geven ze er vervolg aan? Kernachtig is dat waar het om draait bij het verminderen van ziekteverzuim. Vroeg of laat staat elke leidinggevende aan de lat om het juiste evenwicht te vinden. Voor de leerkracht. Voor de organisatie.

Luisteren, meedoen en elkaar tips in handen geven. Collega-deelnemers aan het webinar en experts wisselen voorbeelden, oplossingen en adviezen uit. Ter inspiratie laat de procesbegeleider verschillende hoofdbrekens bij ziekteverzuim de revue passeren. Die zijn herkenbaar voor elke leidinggevende. Aan de hand van korte videofragmenten, animaties en stellingen verkennen deelnemers kansrijke aanpakken.

Deelnemen is eenvoudig. Per webinar reserveert u een uur in uw agenda. Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Dat zijn de eerste stappen. Het webinar ‘Van verzuim naar veerkracht’ is een online seminar. Het vindt plaats in de avond. Zo kunt u ongestoord thuis vanaf de bank inspiratie opdoen. Inloggen gaat gemakkelijk via uw computer. Daarna hoort en ziet u de trainer en experts via audio en video.