Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
01/07/2022
10:30 - 14:30

Categorieën


Save the date! Praktijkdag ‘Vind en behoud docenten voor het mbo’ op 1 juli 2022

Vind en behoud docenten en niet-lesgevend personeel voor het mbo: hoe doe je dat? Welke behoeften hebben bijvoorbeeld mbo-docenten en wat zorgt ervoor dat ze in het mbo blijven werken? En welke rol heb je hierin als HRM-er, OR-lid, bestuurder of teamleider? Op vrijdag 1 juli organiseert SOM hierover de bijeenkomst ‘Vind en behoud personeel voor het mbo’. Hierbij nodigen we je van harte uit voor deze bijeenkomst.

Het wordt een dag vanuit en voor de praktijk: zo zijn er zijn speciale workshops over de rol die je als OR-lid hebt bij het personeelsbeleid, is er aandacht voor begeleiding van startende docenten en zij-instromers (inductie-programma’s) en hybride docentschap. Daarnaast zijn er workshops over de wijze waarop je jezelf als aantrekkelijke werkgever presenteert en welke valkuilen er bij het werven van personeel zijn. Tot slot vertellen mbo-docenten zèlf waar zij behoefte aan hebben.

Wanneer

Datum: vrijdag 1 juli 2022
Tijdstip: van 10.30 tot 14.30 uur (met lunch)
Plaats: Woerden

Programma en aanmelden

Het exacte programma maken we nog bekend, inclusief de link om je aan te melden en in te schrijven voor de verschillende workshops. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.

Voor wie

Deze praktijkdag is uitsluitend bedoeld voor mensen die in het mbo werken en zich bezighouden met de instroom en het behoud van mbo-docenten of hierin geïnteresseerd is. Van HRM-er tot OR-lid, van bestuurder tot teamleider en docent.

Een echte praktijkdag

De praktijk in het mbo staat centraal: in plaats van het wiel opnieuw uit te vinden, brengen we zoveel mogelijk mbo’s met elkaar in contact om uitwisseling te stimuleren. Over wat werkt, maar ook over wat nog aandacht nodig heeft.

Waarom

Voldoende en goed personeel voor het mbo is onmisbaar. Ze leiden vakmensen op die onmisbaar zijn voor de samenleving. Het mbo heeft tegelijkertijd te maken met een dynamische arbeidsmarkt. Personeel is niet altijd makkelijk te vinden, zoals voor tekortvakken techniek en verzorging, maar ook voor Nederlands en economie. Tegelijkertijd zijn er gebieden waar het leerlingenaantal niet groeit, maar krimpt. En zoals in alle onderwijssectoren stromen er ook docenten uit die je eigenlijk had willen behouden. De praktijkdag op 1 juli belicht al deze facetten van de onderwijsarbeidsmarkt. SOM wil met deze dag mbo’s graag de helpende hand bieden. Om kennis te delen, inspiratie op te doen en nieuwe contacten te leggen met andere mbo’s.