Het Platform Innoveren vanuit docenten krijgt steeds meer vorm.  Waarom meedoen?  Lees meer in het artikel verschenen in Profiel en de bijeenkomst tijdens de sectorraad van de AOB in Utrecht.

In juni verscheen een artikel in Profiel met daarin een vernieuwend mbo-pionier aan het woord en de voordelen van gezamenlijk innoveren. Naast het delen van ervaringen is het doel van het Platform Innoveren vanuit docenten om mbo docenten te stimuleren zelf in actie te komen en elkaar te inspireren. Op 28 juni jl. gebeurde dat tijdens de sectorraad van de AOb in Utrecht.

Artikel Profiel

‘Maak je pioniersidee tastbaar’ is een tip van mbo pionier Alfons Heerink. ‘Een idee blijft een idee zolang je erover vertelt. Ik maakte een krant van de toekomst, zodat anderen het kunnen vastpakken, ruiken en voelen.’ In het recente artikel in Profiel (juni 2019) van het Platform Innoveren vanuit docenten vertelt Heerink zijn verhaal. Hij betrok studenten bij het herschrijven van het curriculum, een klus waar weinig tijd voor was en druk op stond. Zijn gedachte werkte hij uit tot een vernieuwend idee en later tot een methode. Die methode WeL is nu ook voor collega’s te benutten via een website (http://wel-leren.org ).

Meedoen

Naast het delen van ervaringen is het doel van het Platform Innoveren vanuit docenten om mbo docenten te stimuleren zelf in actie te komen en elkaar te inspireren.
Op 28 juni jl. gebeurde dat tijdens de sectorraad van de AOb in Utrecht. Zo’n 40 aanwezige docenten uit verschillende instellingen in het mbo gingen tijdens het speeddaten op zoek naar elkaars ‘vuurtjes’ (firestarters). Wat maakt je blij of wat frustreert je? Beide emoties kunnen een sterke impuls zijn voor vernieuwende ideeën. Vervolgens deelde SOM-projectleider Martine Maes inzichten over wat werkt voor docenten om die eerste ideeën te realiseren.

SOM-Platform Innoveren vanuit docenten

Wil je zelf ook in actie komen? Het Platform Innoveren vanuit docenten brengt docenten in het mbo bij elkaar voor inspiratie, intervisie en interactie. Via het platform kunnen zij elkaar helpen en stimuleren bij vernieuwing.
De Linkedin groep Platform Innoveren vanuit docenten biedt het podium voor ervaringen, ideeën en inspiratie. Meld je aan voor de LinkedIn groep. Je kunt ook actiever in het netwerk meedoen en vanuit je eigen mbo-instelling het initiatief nemen voor (regionale) uitwisseling. Neem voor meer informatie contact op met projectleider Martine Maes via info@sommbo.nl.

Meer informatie is te vinden via www.sommbo.nl/onderwijsinnovatie